Informatie

Alle bioscoopzalen van Leiden vallen onder Bioscopen Leiden: Trianon, Lido en het Kijkhuis. In de vroege jaren 80 startte Jan Boer met het huidige Kijkhuis, in 1994 kwam daar het klassieke Trianon theater (1927) bij en sinds 2008 behoort ook bioscoop Lido (1936) tot Bioscopen Leiden. Zo zijn twee van de oudste bioscopen van Nederland bewaard gebleven en is de positie van de Leidse bioscopen verstevigd. Sinds het overlijden van Jan Boer valt de leiding van Bioscopen Leiden onder zijn zoon Gideon Boer, samen met mede-directeurs Govert de Kok en Jørgen van der Krogt.

In de nabije toekomst zullen twee nieuwe bioscopen aan Bioscopen Leiden worden toegevoegd. Op de Lammermarkt verschijnt binnenkort het nieuwe Kijkhuis, met vijf zalen en een restaurant. Dit nieuwe Kijkhuis zal ter vervanging komen van het oude Kijkhuis aan het Vrouwenkerkhof. Op het Stationsplein verrijst binnenkort De Geus: een bioscoop met acht zalen en twee horecagelegenheden. De nieuwe en beste technieken staan bij De Geus voorop: binnenkort kun je op een zeer groot doek en in een zeer comfortabele stoel genieten van een breed filmaanbod. Lido en Trianon, twee klassieke bioscopen van grote culturele waarde voor Leiden en omgeving, zullen natuurlijk blijven bestaan.

Alle Leidse bioscopen hebben een eigen karakter, maar hebben ook veel gemeen. Wij bieden een breed aanbod en een persoonlijke benadering, met veel aandacht voor sfeer en een bekend gezicht aan de kassa en achter de bar. Bij ons naar de film gaan is altijd een uitje! We draaien de nieuwste titels maar ook klassiekers, verrassingsfilms en andere specials. Heb je een suggestie? We horen graag van je via info@bioscopenleiden.nl.

Onbeperkt naar alle films in Bioscopen Leiden? Dat kan met de Cinevillepas! Kijk hier voor meer informatie.