Nieuwe Trailer! Verwacht
Everyone deserves a chance to fly. 

Wicked

November 2024
Te zien vanaf 28 november 2024

De spectaculaire verfilming van een van de populairste Broadway-musicals ooit over vriendschap, magie, tweestrijd en macht.
 
Met oa Ariana Grande en Cynthia Erivo.

Credits

Regie
Jon M. Chu
Cast
Ariana Grande, Cynthia Erivo, Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slayer, Jeff Goldblum
Genre
musical
Land
VS
Taal
Engels

Storyline

Deze kerst eindelijk op het witte doek te bewonderen: Wicked! Geïnspireerd op The Wizard of Oz en al twintig jaar een van de meest geliefde en best bezochte musicals van Broadway (en Scheveningen).

Maak kennis met Glinda (Ariana Grande) en Elphaba (Tony-winnares Cynthia Erivo).  Elphaba is een slimme jonge heks die onzeker is over haar groene huid en haar ware kracht nog moet ontdekken. Glinda (Ariana Grande) is een populaire, helemaal-niet-groene en zeer ambitieuze jonge heks die nog steeds niet helemaal weet wie ze zelf echt is. De twee leren elkaar kennen als studenten aan de Shiz Universiteit in het magische Land van Oz en sluiten een onwaarschijnlijke maar innige vriendschap. Na een ontmoeting met de Wizard of Oz wordt hun diepe band echter zwaar op de proef gesteld. Wie kiest er voor macht, en wie blijft haar dierbaren trouw, met schokkende gevolgen? Wie wordt uiteindelijk de Good Witch, en wie de Wicked Witch of the West?

De sterrencast van deze spectaculaire verfilming bestaat verder uit oa Michelle Yeoh en Jeff Goldblum, en is alleen al de moeite waard om de prachtige liedjes, waaronder natúúrlijk de adembenemende showstopper Defying Gravity.