+Extra
Wegens succes verlengd: Yorgos Lanthimos'

Dogtooth [Re-Release]

2009
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
Tickets vr 19 jul
vr 19 jul
12:30
Kijkhuis 1
zo 21 jul
12:35
Kijkhuis 1
di 23 jul
12:30
Kijkhuis 1
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Seks

Deze prettig gestoorde, spraakmakende klassieker van Yorgos Lanthimos is deze zomer opnieuw te bewonderen in geheel gerestaureerde 4K-versie.
 
Extra voorstellingen!

Credits

Regie
Yorgos Lanthimos
Cast
Michele Valley, Christos Stergioglou, Christos Passalis, Aggeliki Papoulia
Genre
drama, thriller
Speelduur
96 min.
Land
Griekenland
Taal
Grieks

Storyline

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. Om het huis staat een hoog hek. De kinderen zijn nooit buiten dat hek geweest. Ze worden opgevoed, vermaakt, verveeld en getraind volgens de regels van hun ouders, zonder enige invloed van buitenaf. De kinderen geloven dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Hij regelt haar bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug. Dogtooth verschijnt na 15 jaar opnieuw op het witte doek.

 

De zwarte komedie van Yorgos Lanthimos (Kinds of Kindness, Poor Things, The Favourite, The Lobster) werd bij de première in 2009 in Cannes bekroond met de Prix Un Certain Regard en betekende de internationale doorbraak voor de Griekse regisseur: de film won maar liefst twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar.

 

 

'Vilein-verontrustend familiedrama'
VPRO Cinema
'De film gaat heel ver'
Het Parool