Documentaire Muziek

The Stones and Brian Jones

  • Kijkwijzer 12
  • Angst
  • Geweld

Uniek nieuw portret van het brein achter een van de grootste bands ter wereld, die nooit van zijn eigen succes mocht genieten. Geregisseerd door gerenommeerd muziekdocumentairemaker Nick Broomfield.
 
Verplichte kost voor elke Stones-fan.

Credits

Regie
Nick Broomfield
Cast
Keith Richards, Brian Jones, Mick Jagger
Genre
documentaire
Speelduur
93
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels

Storyline

Op 14-jarige leeftijd ontmoette Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten. In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrijgegeven archiefbeelden onderzoekt THE STONES & BRIAN JONES hoe dit creatieve muzikale genie verdween in de schaduw van de geschiedenis.

'Touching film'
The Guardian
'Goed geïnformeerde documentaire'
VPRO Cinema

Review: Sympathy for a Founding Rocker

"A new documentary looks back at Jones’s rise and fall, but also underlines his crucial strand in the Rolling Stones’ DNA."

The New York Times

Review: Sympathy for a Founding Rocker

The Stones and Brian Jones: De gitarist die zijn band verloor

"Documentairemaker Nick Broomfield portretteert de getormenteerde gitarist van The Rolling Stones in deze aardige documentaire met een persoonlijke twist."

Filmkrant

The Stones and Brian Jones: De gitarist die zijn band verloor