This week's Expat Cinema

Rosalie

Tickets wo 17 jul
wo 17 jul
13:20
Kijkhuis 2
18:25ENGLISH SUBS
Kijkhuis 1
do 18 jul
18:25
Kijkhuis 1
vr 19 jul
18:25
Kijkhuis 1
Kies een datum
  • Kijkwijzer 12
  • Discriminatie
  • Geweld
  • Seks

Het ontroerende verhaal over de eerste Franse ‘Bearded Lady’, die van haar afwijkende uiterlijk een bron van kracht en acceptatie maakte.
 
Screening with English subtitles on Wednesday, July 17th. Learn more HERE.
 
 

Credits

Regie
Stéphanie Di Giusto
Cast
Benoît Magimel, Nadia Tereszkiewicz
Genre
Drama
Speelduur
115
Land
Frankrijk, België
Taal
Frankrijk

Storyline

Rosalie is een jonge vrouw met een geheim dat haar leven overschaduwt; ze is geboren met een vrij extreme vorm van lichaamsbeharing. Haar vader heeft om haar huwelijkskansen te vergroten een aanzienlijke bruidsschat gespaard. Abel, eigenaar van een café bij een fabriek, trouwt met Rosalie zonder kennis van haar geheim, aangetrokken door de belofte van financiële verlichting van zijn schulden. In hun huwelijksnacht schrikt hij van haar uiterlijk en wijst haar af. Rosalie wil niets liever dan getrouwd blijven want het is haar diepste wens een kind te krijgen. Om Abel te helpen met zijn schulden, besluit ze haar baard te laten groeien in de hoop dat dit nieuwsgierige klanten naar zijn bar zal trekken.

De dorpelingen gaan al snel van Rosalie houden – vooral de meisjes in een lokaal weeshuis, die haar bewonderen. Maar Abel blijft worstelen met zijn gevoelens en de angst voor veroordeling door anderen. Na een ongeluk in de fabriek keert de stemming in het dorp zich tegen hen. Rosalie, standvastig en veerkrachtig, laat zich niet ontmoedigen door de negatieve opmerkingen maar haar relatie met Abel staat op het spel.