Priscilla

⭐⭐⭐⭐NRC
  • Kijkwijzer 12
  • Drugs
  • Groftaalgebruik

Betoverende nieuwe film van Sofia Coppola over de onzichtbare kant van een van de grootste mythes uit de Amerikaanse geschiedenis.

Credits

Regie
Sofia Coppola
Cast
Cailee Spaeny, Jacob Elordi, Ari Cohen, Dagmara Dominczyk
Genre
drama
Speelduur
113
Land
VS
Taal
Engels

Storyline

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

Priscilla werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetië, waar actrice Cailee Spaeny de prijs won voor Beste Actrice. De film is gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley ‘Elvis & Me’.

“Sofia Coppola paints an absorbing, intimate portrait of Elvis’s wife.”

Based on Priscilla Presley’s memoir, the film shows how a naive schoolgirl became trapped behind the gates of Graceland in a bizarrely co-dependent relationship.

Read more here. 

© The Guardian
"De meest sinistere film van Sofia Coppola."
⭐⭐⭐⭐NRC