Verwacht
Onderdeel van de Cannes special

Parasite

Tickets do 1 dec
do 1 dec
21:00
Kijkhuis
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Vier winnaars van de Gouden Palm in onze Cannes special, ter ere van de release van Triangle of Sadness. De winnaar van dit jaar draait vanaf 15 december!

Credits

Regie
Bong Joon-Ho
Cast
Song Kang-ho, Sun-kyun Lee, Cho Yeo-jeong
Speelduur
132
Land
Zuid-Korea
Taal
Koreaans
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Winnaar van de Gouden Palm in 2019! Het ronduit geniale Parasite is een onmisbare en urgente film over schrijnende welvaartsverschillen. Soms hilarisch, altijd scherp en sinds 2019 alleen maar belangrijker geworden.

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot wifi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verrassing en begint het verhaal pas echt.

Regisseur Bong Joon-Ho (Snowpiercer, Okja) brak wereldwijd keihard door met Parasite. Na het winnen van de Gouden Palm stootte de film door naar Hollywood en werd hij ook bekroond met de Oscar voor Beste Film.