Movies That Matter
Movies That Matter on Tour:

On the Fringe

2022

Drie verbonden verhalen van mensen in de greep van economische wanhoop. Met Spaanse giganten Penélope Cruz, Adelfa Calvo en Luis Tosar.

Credits

Regie
Juan Diego Botto
Cast
Luis Tosar, Penélope Cruz, Adelfa Calvo
Genre
Drama, thriller
Speelduur
105
Land
Spanje
Taal
Spaans
Ondertiteling
Engels

Storyline

Rafa (Luis Tosar) is een gedreven activistische advocaat die probeert een glimp menselijkheid te vinden binnen de overheidsinstituties. Als hij ziet hoe de jonge dochter van arbeidsmigrant Badia, een van zijn cliënten, wordt meegenomen door de politie, komt hij in actie. Maar terwijl hij vecht voor de goede zaak, verwaarloost hij zijn stiefzoon Raúl en zwangere vrouw Helena. Supermarktmedewerkster Azucena (Penélope Cruz) heeft nog één dag voordat ze uit haar huis wordt gezet samen met haar zoontje. Ze is ten einde raad en probeert mensen te mobiliseren om voor haar op de barricades te staan. Teodora (Adelfa Calvo) probeert uit alle macht haar zoon Germán te bereiken. Ze blijft bellen en hij ziet het. Waarom neemt hij de telefoon niet op?

Voor alle drie groeit de druk steeds verder en wordt de dag een race tegen de klok. Urgente sociale thriller die zich afspeelt in Madrid, over mensen die proberen te overleven in een geprivatiseerde maatschappij.