Laatste kans

Hypnosen

Tickets wo 5 jun
wo 5 jun
13:50
Kijkhuis 2
Kies een datum
  • Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

Droge satire waarin een hypnosetherapie tot amusante gevolgen leidt als een millennial-stel tijdens een trainingsweekeinde hun startup moet pitchen.
 
Screening with English subtitles in this week’s Expat Cinema.

Credits

Regie
Ernst De Geer
Cast
Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Andrea Edwards
Genre
komedie, satire
Speelduur
98
Land
Zweden, Noorwegen
Taal
Noors, Zweeds, Engels

Storyline

Lekker in touch komen met je inner child! Of toch maar niet?

In het ongemakkelijk hilarische speelfilmdebuut van de Zweedse regisseur Ernst de Geer volgen we millennials André en Vera. Streber André (‘een heerlijke met stomheid geslagen Herbert Nordrum, eerder te zien in het qua millennial-humor gelijksoortige The Worst Person in the World’) en volgzame Vera (‘een sterke, veelzijdige rol van Asta Kamma August‘) willen de wereld veroveren met een internationale gezondheidsapp voor vrouwen. Voordat ze hun startup presenteren aan potentiële investeerders, volgen ze eerst een intensief trainingsprogramma. Een dag voor de training bezoekt Vera nog een hypnosetherapeut om van haar rookverslaving af te komen. Onverwacht levert dit veel op en voelt ze zich sociaal minder geremd. Tijdens het trainingsweekeinde en de pitch ontspoort dit gebrek aan remming echter volledig…

'Twee hartveroverende acteurs tegenover elkaar'
Trouw
'Tenenkromedie voor millennials'
NRC
'Heerlijk droogkomische pastiche'
VPRO Cinema

De (bedrijfs)ethiek van de veranderlijke mens

"Hypnosen stelt de vraag in hoeverre we ons opeens, onaangekondigd, mogen ontpoppen tot een spelend mens. Maar ook: staan wij als kijker eigenlijk wel open voor een hoofdpersoon die verandert?"

Lees verder

De (bedrijfs)ethiek van de veranderlijke mens