+Extra

How to Have Sex

⭐⭐⭐⭐⭐The Guardian
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
  • Kijkwijzer 14
  • Drugs
  • Groftaalgebruik
  • Seks

Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut toont de Britse regisseur Molly Manning Walker hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is.

Credits

Regie
Molly Manning Walker
Cast
Shaun Thomas, Mia McKenna-Bruce, Lara Peake
Genre
drama
Speelduur
98
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Best. Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara’s grenzen achteloos worden overschreden… How To Have Sex is een film over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk. Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

'Molly Manning Walker is the complete package'
⭐⭐⭐⭐⭐ The Guardian

Zon, zuipen en zand op plekken waar je het liever niet hebt.

Gekust, getongd? Met één, twee of drie onbekenden? Is die ene jongen blijven slapen? Of toch zijn vriend? En de hamvraag: ben je ontmaagd? Tara geeft de antwoorden die de anderen willen horen. Ze wil de sfeer niet verpesten. Dit zou immers de beste vakantie van hun leven moeten zijn. Maar waarom lijkt ze de enige die last heeft van de kater?
'Doet precies wat het moet doen'
⭐⭐⭐⭐de Volkskrant
'Mia McKenna-Bruce is fantastisch'
⭐⭐⭐⭐VPRO Cinema

Britse feestfilm ‘How to Have Sex’ schuurt als zandkorrels op intieme plekken ★★★★☆

Grensoverschrijden gedrag: sinds enkele jaren geraken we er niet over uitgepraat. Maar hoe voelt het precies wanneer je grenzen overschreden worden? Molly Manning Walker toont het met veel nuance in haar levendige debuut How to Have Sex.

Lees verder