+Extra

Evil Does Not Exist

Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
  • Kijkwijzer 12
  • Angst
  • Geweld

Huiveringwekkend maar hoopvol filmgedicht over onze relatie tot de natuur, van de regisseur van Drive My Car.

Credits

Regie
Hamaguchi Ryusuke
Cast
Hitoshi Omika, Ryô Nishikawa, Ryuji Kosaka
Genre
drama
Speelduur
106
Land
Japan
Taal
Japans

Storyline

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

'Onheilspellend slotakkoord'
NRC

Een glamping in de Japanse sneeuw en een kraakhelder beekje dat langzaam vertroebelt. Dit is de meest poëtische aflevering Ik Vertrek ooit.

21 maart – Welkom in je nieuwe natuurlijke oase, ver van je drukke leven in de bebouwde kom. Hier hoor je geen auto’s, alleen het knisperen van verse sneeuw. Binnenkort vind je hier authentieke yurts, van alle luxe voorzien, middenin de ongerepte natuur. Of ja, die natuur was ongerept, tot deze glamping voor jou werd neergezet.

Lees HIER verder.

A chilling slow-burn about capitalist greed and climate violence

What makes Ryusuke Hamaguchi’s latest film captivating is its ability to morph its ‘corporate greed vs rural town’ story into a suspenseful narrative, teasing an ‘evil’ that remains tantalizingly out of view. 

Read more HERE.

'Prachtige, contemplatieve film'
VPRO Cinema
'A prose poem'
The Guardian

Perfectie vereist geworteld zijn

Ryūsuke Hamaguchi (Drive My Car, 2021) bouwt een eigenzinnig kaartenhuis op een vertrouwd fundament: de botsing tussen dorps natuurleven en stedelijke gehaaidheid.

Lees HIER verder.