Tickets do 18 apr
do 18 apr
14:00
Lido 3
16:20
Lido 3
18:50
Lido 3
vr 19 apr
14:00
Lido 3
16:20
Lido 3
18:50
Lido 3
za 20 apr
16:20
Lido 3
18:50
Lido 3
Kies een datum
  • Kijkwijzer 9
  • Angst
  • Groftaalgebruik

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld hebben een regelrechte hit te pakken met deze melancholische maar ook humoristische roadmovie over herinneringen, een oude liefde en het accepteren van verandering.
 

Credits

Regie
Jelle de Jonge
Cast
Martin van Waardenberg, Leny Breederveld
Genre
drama, komedie
Speelduur
98
Land
Nederland
Taal
Nederlands

Storyline

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

Alle films in Lido. 

'Ontroerende tragikomedie over een ouder wordend echtpaar, die nooit voorspelbaar wordt'
de Volkskrant

‘De Terugreis’: bekende maar voortreffelijke coming-of-late-age-film⭐⭐⭐⭐

Komedie Jaap en Maartje zitten vast in het gerimpelde keurslijf van de Nederlandse senior. Als een oude vriend op sterven ligt in Spanje, wil Maartje erheen. Vrijwel alles in ‘De Terugreis’ is eerder gedaan, maar het is voortreffelijk uitgevoerd.

Lees HIER verder.

Recensie ‘De terugreis’: luchtige komedie en alzheimer-informatiespotje ineen

Leny Breederveld en Martin van Waardenberg spelen een kibbelend stel op roadtrip naar Spanje. De zware noot over de beginnende alzheimer van een van hen voelt misplaatst in de luchtige komedie De terugreis.

Lees HIER verder.