Concertfilm

Callas – Paris, 1958

2023
  • Kijkwijzer 9
  • Angst

Een avond om nooit te vergeten met een onvergetelijke diva.

Credits

Regie
Tom Volf
Cast
Maria Callas
Genre
concertfilm
Speelduur
90
Land
Frankrijk
Taal
Italiaans, Frans
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische debuutvoorstelling van Maria Callas op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door “Le Tout Paris”, waaronder de Franse president Coty, Jean Cocteau, de hertog en hertogin van Windsor, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen ter waarde van een miljoen dollar.

Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als als opera-actrice. Visuele elementen waren net zo belangrijk als de vocale dimensies in haar kunst.

Voor het eerst volledig in kleur, in 4K Ultra HD en geproduceerd door het team achter de bekroonde film Maria by Callas (2017). Maar de visuele restauratie van de film is slechts een deel van het verhaal. Het geluid werd liefdevol als Dolby Atmos gerestaureerd, rechtstreeks uit de persoonlijke archieven van Maria Callas. Elke noot, elke nuance van haar ongeëvenaarde stem is bewaard gebleven voor het nageslacht.