+Extra Nieuw
Coen Brothers:

Blood Simple (40th anniversary)

1984
Deze film heeft extra content beschikbaar na aankoop ticket
na aankoop
Tickets do 18 jul
do 18 jul
13:30
Kijkhuis 2
vr 19 jul
21:30
Kijkhuis 2
za 20 jul
13:30
Kijkhuis 2
Kies een datum
  • Kijkwijzer 16
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Het speelfilmdebuut van de gelauwerde ‘Coen Brothers’ (No Country For Old Men, Fargo, The Big Lebowski). Ter ere van het 40-jarig jubileum maakten ze een nieuwe edit, in 4K gerestaureerd en met dolby geluid. Blood Simple was ook de eerste grote film van cinematograaf Barry Sonnenfeld (The Addams Family, Men In Black, Get Shorty).

Credits

Regie
Joel Coen, Ethan Coen
Cast
John Getz, Frances McDormand, Dan Hedaya, Deborah Neumann, Raquel Gavia, M. Emmet Walsh, Shannon Sedwick, Nancy Finger, Samm-Art Williams, Van Brooks, Senor Marco, William Creamer, Loren Bivens, Bob McAdams, Holly Hunter, William Preston Robertson
Genre
crime, drama, thriller
Speelduur
96
Land
VS
Taal
Engels

Storyline

Met Blood Simple leverden Joel en Ethan Coen gelijk hun zwart-komische visitekaartje af. Een café-eigenaar in een klein dorpje in Texas ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met één van zijn werknemers en schakelt een privédetective in om de twee te vermoorden. Die blijkt alleen niet al te slim. Wanneer er een lijk wordt ontdekt, ontstaat een complex web van bedrog en dubbele agenda’s en is het een kwestie van tijd voordat er meer slachtoffers vallen. De plotlijnen raken ingenieus vervlochten, met sterk spel van onder andere Frances McDormand (Fargo), die hier haar speelfilmdebuut maakt.