Nu te zien

Bleeding Love

Een film van de Leidse (!) Emma Westenberg
  • Kijkwijzer 9
  • Angst
  • Groftaalgebruik

Rauw, duister, eerlijk, betoverend. Prachtig geschoten in de kenmerkende ondergaande-zon-en-pasteltintenstijl van de Leidse (!) Emma Westenberg.

Credits

Regie
Emma Westenberg
Cast
Ewan McGregor, Clara McGregor
Genre
drama, roadmovie
Speelduur
102
Land
VS
Taal
Engels

Storyline

In de hoop weer contact te maken met zijn vervreemde kind, neemt een vader (Ewan McGregor) zijn nu volwassen dochter (Clara McGregor, ja, zijn echte dochter dus) mee op een roadtrip naar New Mexico om hen dichter bij elkaar te brengen en hun gespannen relatie te herstellen.

De Leidse (!) regisseur Emma Westenberg is al jaren veel te groot voor Nederland, maar sinds ze in 2020 de iconische video voor Janelle Monae’s indiehit PYNK regisseerde wil echt iedereen die cool is haar hebben. Clipje hier (Troye Sivan, Rico Nasty, Halsey), commercialtje daar (Kendall Jenner, Rebel Wilson), een Superbowl-reclame met Zoe Kravits tussendoor – en nu dus haar speelfilmdebuut, met vader en dochter McGregor.

Emma’s beelden onderscheiden zich vooral door het bijzondere gebruik van kleur (oudroze! babyblauw!), licht (golden hour! golden hour!) en kleding. Ze werkt dan ook regelmatig samen met (mode-)ontwerpers, waaronder voor deze broek uit de PYNK-video (ontworpen door oude bekende Duran Lantink), die instant modegeschiedenis schreef. De zon gaat pas net op voor dit unieke nieuwe Nederlandse talent. Koesteren geblazen!