Unieke Re-Release

Beau Travail (1999)

Alleen nog op donderdag 14 maart
  • Kijkwijzer 9
  • Angst

De verbluffende arthouse-klassieker over schoonheid, mysterie, sensualiteit en kracht van Claire Denis (Chocolat, High Life).

Credits

Regie
Claire Denis
Cast
Denis Lavant, Michel Subor, Grégoire Colin
Genre
drama
Speelduur
92
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Iedereen is er als vreemdeling gekomen, maar toch lijkt Galoup (Denis Lavant) als sergeant van zijn eenheid helemaal op zijn plek in het vreemdelingenlegioen in het Afrikaanse Djibouti. Maar dit zorgvuldig opgebouwde leven stort langzaam en onherroepelijk in elkaar met de komst van de knappe, mysterieuze rekruut Sentain (Grégoire Colin).

BEAU TRAVAIL, meesterwerk van Claire Denis, is 25 jaar oud, maar sprankelt en schittert als het geniale, tijdloze debuut van een jong talent. Agnès Godard, haar vaste cameravrouw, stijgt met de verbluffende woestijnbeelden boven zichzelf uit. De muziek, variërend van opera tot Neil Young tot de explosieve discobeat ‘The Rythm of the Night’ lijkt onlosmakelijk verbonden. En de montage is zo vooruitstrevend, dat de slotscène door velen als de beste uit de filmgeschiedenis wordt beschouwd.

Nooit eerder werd de film uitgebracht in Nederland. Nog één keer te zien op donderdag 14 maart in een prachtige geremasterde versie.