• Alle leeftijden
  • Groftaalgebruik

Áma Gloria is een ontroerende coming-of-age-film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van de jonge Louise Mauroy-Panzani.

Credits

Regie
Marie Amachoukeli-Barsacq
Cast
Arnaud Rebotini, Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Fredy Gomes Tavares, Abnara Gomes Varela
Genre
drama
Speelduur
83
Land
Frankrijk
Taal
Frans
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen. Een indrukwekkend solo-regiedebuut van Marie Amachoukeli, die eerder de Camera d’Or won voor Party Girl met coregisseurs Claire Burger en Samuel Theis.

'Ontroerend debuut'
Trouw
'A debut made dazzling by an astonishingly intricate performance from its six-year-old star'
Variety
🍅100%
Rotten Tomatoes

Als de wereld niet meer om jou draait

Alles begint in Ama Gloria met zicht. En Cléo heeft vooral oog voor haar nanny Gloria (Ilça Moreno Zego), die de moederloze Cléo elke avond in bed stopt en haar een zoen voor het slapengaan geeft. Maar dan vertelt Gloria dat ze terug naar Kaapverdië gaat om voor haar twee kinderen te zorgen.

Lees HIER verder.

Prachtfilm over de diepe liefde voor het kindermeisje

Waren de verhalen van kindermeisjes vooral in Amerikaanse films nogal eens voer voor komedies, in [dit ontroerende speelfilmdebuut van Marie Amachoukeli] wordt er eindelijk eens stilgestaan bij de grote rol die het kindermeisje in tal van levens speelt, en speelde.

Lees HIER verder.