De filmhuiskamer van Leiden

Welkom in het Kijkhuis: de filmhuiskamer van Leiden

De geschiedenis van Bioscopen Leiden begint in het Kijkhuis, eind jaren 70 opgericht door Jan Boer. In het Kijkhuis draaiden destijds geen actuele films maar klassiekers, waarbij Boer een grote voorkeur had voor westerns. Dit concept sloeg aan en al snel was het Kijkhuis niet meer weg te denken uit het Leidse bioscooplandschap.

Inmiddels is het Kijkhuis een filmhuis waarin je ook het nieuwste arthouse-aanbod kunt zien, maar het onafhankelijke karakter blijft zichtbaar. Want waar anders beleef je verloren gewaande spaghettiwesterns, verfoeide straight-to-video releases en meesterwerkjes uit landen van over heel de wereld? Ook buiten de zaal beleef je de unieke Kijkhuis-sfeer: in de filmhuiskamer van Leiden is geen dag hetzelfde.

Het huidige Kijkhuis is dusdanig populair dat het uit zijn voegen groeit. In de komende jaren krijgt het Kijkhuis daarom een nieuwe locatie en een gloednieuw gebouw. Op de Lammermarkt zal een prachtig nieuw Kijkhuis herrijzen met vijf zalen en zelfs een restaurant. En natuurlijk met die authentieke huiskamersfeer waar we zo van houden.