Documentaire Movies That Matter
Movies That Matter On Tour

Total Trust

2023

Indringende blik op digitale controle in China.

Credits

Regie
Jialing Zhang
Genre
Documentaire
Speelduur
97
Land
Duitsland, Nederland
Taal
Chinees (Mandarijn)
Ondertiteling
Engels

Storyline

De laatste jaren voelt de Chinese regering zich bedreigd door het toenemende activisme en de publieke verontwaardiging over de vertragende economie en de toenemende sociale problemen. Om deze gebeurtenissen tegen te gaan is China begonnen met de uitbreiding van een geavanceerd digitaal systeem over het hele land. Dit systeem, dat erop gericht is burgers te volgen en te controleren, hun gegevens te verzamelen en te analyseren en gedragingen te categoriseren als strafbaar of prijzenswaardig, hoopt politieke weerstand binnen de samenleving te voorspellen voordat het gebeurt. En sinds COVID wordt de pandemie misbruikt om een gatloos digitaal controlenet te installeren. De burgers worden 24/7 in de gaten gehouden zoals nooit eerder gedacht.

We leren hoe dit complexe digitale toezicht werkt via de mensen die onder dit toezicht leven – van gewone mensen tot mensen die vanwege hun kritisch denken een bijzonder doelwit van de overheid zijn. Zoals advocaten en journalisten.

 

Movies that Matter organiseert met haar On Tour-programma filmvertoningen en verdiepingsprogramma’s door het hele land én online. Ze werken hierbij samen met uiteenlopende organisaties en bedrijven. De stichting organiseert onder andere ook het jaarlijkse Movies that Matter festival in Den Haag. 

With the On Tour program, Movies that Matter organises screenings with in-depth programmes in The Netherlands and online. They do this in collaboration with a diverse array of organisations and companies. Among other things, the foundation also organises the annual Movies that Matter Festival in The Hague.