• Kijkwijzer 12
  • Angst
  • Groftaalgebruik

In hun Parijse flat zorgt ‘vader’ (Dario Argento), terwijl hij schrijft aan zijn boek over de relatie tussen dromen en films, voor zijn echtgenote met dementie (Françoise Lebrun). Regisseur Gaspar Noé snijdt dit keer eens een ander soort taboe aan dan hij normaal doet, en vertelt op geheel eigen wijze het verhaal van een koppel in gevecht met vergeten en vergetelheid.

Credits

Regie
Gaspar Noé
Cast
Dario Argento, Françoise Lebrun, Alex Lutz, Kylian Dheret
Genre
Drama
Speelduur
180
Land
Frankrijk, België, Monaco
Taal
Frans

Storyline

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Daarom organiseren het Expertisecentrum Dementie Zuid-Holland Noord en Transmuralis ‘Brein & Bios’. Deze film wordt mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn.

In de week van 18 tot en met 22 september draaien in Trianon elke dag twee films over dementie met op woensdagmiddag een speciale kindervoorstelling. Na afloop van de film praten we met elkaar nog even na. Alle voorstellingen zijn gratis, maar we vragen je wel een stoel te reserveren. 

Let op: bij het reserveren van die stoel word je via het systeem naar een betaalpagina geleid, maar dat is dus géén echte betaling!

De speelduur van de films zijn inclusief pauze + napraten.