Documentaire Movies That Matter

Theatre of Violence

Tickets ma 17 apr
ma 17 apr
19:00
Kijkhuis 2
Kies een datum

Wanneer verandert een slachtoffer in een dader?

Credits

Regie
Lukasz Konopa, Emil Langballe
Genre
Documentaire
Speelduur
105
Land
Denemarken, Duitsland
Taal
Swahili, Engels
Ondertiteling
Engels

Storyline

Op negenjarige leeftijd werd de Oegandese Dominic Ongwen ontvoerd door de LRA, een christelijke sekte geleid door Joseph Kony. De sekte terroriseerde Noord-Oeganda jarenlang met moordpartijen en ontvoeringen van kinderen, die werden gehersenspoeld en tot kindsoldaat of seksslaaf gemaakt. Dominic’s eigen ouders werden vermoord, hij werd gemarteld, gehersenspoeld en gedwongen te doden. Maar nu staat hij terecht voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.

In het spoor van Ongwen’s flamboyante advocaat Krispus Ayena gaan we heen en weer tussen de rechtszaal en het prachtige Noord-Oeganda op zoek naar de echte betekenis van gerechtigheid en straf. We ontmoeten Joseph Kony’s vrouw en dochters en voeren een surrealistisch gesprek met Kony’s spiritueel adviseur. We zien ook hoe Oegandese gemeenschappen herstellen van trauma – en hoe dat botst met de fundamenten van het Internationaal Strafhof. 

THEATRE OF VIOLENCE is een fascinerende documentaire en een complexe zoektocht naar de essentie van gerechtigheid.

Let op: Engels ondertiteld. Voorafgaand aan de film is er een verdiepingsprogramma (tevens in het Engels).

—-

Iedere tweede maandag zie je een film die ertoe doet in het Kijkhuis, geselecteerd door Movies That Matter. Iedere film wordt begeleid met een intro of nagesprek. Klik HIER voor meer info. 

(Vanwege Tweede Paasdag vindt Movies That Matter On Tour eenmalig plaats op de derde maandag van de maand.)