Brein & Bios

The Savages

2007
  • Kijkwijzer 12
  • Groftaalgebruik
  • Seks

De enorm uit elkaar gegroeide broer (Seymour Hoffman) en zus (Linney) moeten plots de zorg dragen voor hun zieke vader, van wie ze in de loop der jaren erg vervreemd zijn. Nu ze zijn weggeplukt uit hun eigen drukke leven, krijgen ze de tijd die ze nodig hebben om over zichzelf en al het andere in het leven na te denken. Pijnlijke momenten uit het verleden moeten worden uitgepraat, zodat deze episode daarna afgesloten kan worden. Maar dat blijkt niet zo simpel…

Credits

Regie
Tamara Jenkins
Cast
Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Philip Bosco
Genre
Komedie, Drama
Speelduur
150
Land
VS
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, in dit kader organiseren het Expertisecentrum Dementie Zuid-Holland Noord en Transmuralis ‘Brein & Bios’.

In de week van 18 tot en met 22 september draaien in Trianon elke dag twee films over dementie met op woensdagmiddag een speciale kindervoorstelling. Na afloop van de film praten we met elkaar nog even na. Alle voorstellingen zijn gratis, maar we vragen je wel een stoel te reserveren. 

Let op: bij het reserveren van de stoel kom je wel in het normale betaalproces van de website terecht, maar daarmee ‘koop’ je dus een gratis kaartje. 

De speelduur van de film is inclusief pauze + napraten.