Documentaire Movies That Matter

The Mind Game

Intieme documentaire over de psychologische druk waar jonge vluchtelingen aan blootgesteld worden.

Credits

Regie
Sajid Khan Nasiri, Eefje Blankevoort en Els van Driel
Genre
Documentaire
Speelduur
66
Land
België, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Nederland, Roemenië
Taal
Dari, Engels, Nederlands
Ondertiteling
Engels, Nederlands

Storyline

Ze noemen het ‘de game’: de levensgevaarlijke reis die vele onbegeleide minderjarigen afleggen op zoek naar bescherming in West-Europa. Voor Sajid Khan Nasiri begon de game op zijn 14e, nadat de Taliban zijn vader hadden vermoord. Via Iran en Turkije naar Oost-Europa komt hij steeds dichter bij zijn eindbestemming, opgejaagd door gewelddadige politieagenten en vijandige burgers. In clips opgenomen met zijn telefooncamera, en in boodschappen aan filmmakers Eefje Blankevoort en Els van Driel, doet hij verslag.

Hij weet zeker dat als hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België begint er een nieuwe game: de mind game. Hoe ga je als kind om met de enorme geestelijke druk van de reis, met wantrouwende autoriteiten, en verontrustende berichten van het thuisfront?

THE MIND GAME wordt ingeleid door de korte, uiterst actuele documentaire ‘When I Grow Up’, geschoten in Oekraine, over jongeren in conflictsituaties en het belang van humanitaire hulp, educatie en jongerenopvang.

Let op: THE MIND GAME is zowel Engels als Nederlands ondertiteld. 

—-

In samenwerking met de Europese Commissie sluiten we het Movies That Matter On Tour-seizoen af met dit intieme vervolg op het eerder vertoonde, prijswinnende Shadow Game. De film is nét af, dus meer info volgt.