Kids

Minions: The Rise of Gru

  • Kijkwijzer 6
  • Angst
  • Geweld

Terug naar het begin van de grootste superschurk ter wereld.

Credits

Regie
Kyle Balda
Cast
Steve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Jean-Claude van Damme, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Dolph Lundgren
Genre
animatie, familiefilm
Speelduur
88
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Lang voordat hij een superschurk wordt, is Gru een 12-jarig jongetje in een buitenwijk in 1970 die vanuit zijn kelder plannen smeedt om de wereld te veroveren. Maar dat gaat nog niet zo goed. Als de Minions, onder wie Kevin, Stuart, Bob en Otto (een nieuwe Minion met een beugel die het heel graag goed wil doen), op Gru’s pad komen bundelen de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten. Samen bouwen ze hun eerste schurkenhol, ontwerpen ze hun eerste wapens en bereiden ze hun eerste missies voor.

Wanneer de beruchte groep superschurken de Vicious 6 hun leider loost gaat Gru, hun grootste fan, solliciteren om lid te worden. De Vicious 6 is helaas niet onder de indruk van de kleine wannabe. Maar ze worden woest als Gru ze te slim af is en dan wordt hij ineens de aartsvijand van het criminele topteam. Als Gru op de vlucht slaat, proberen de Minions kungfu te leren om hem te redden. Gru zelf komt tot de ontdekking dat zelfs slechteriken weleens hulp nodig hebben van vrienden.

Liever de Nederlandstalige versie?