Persoonlijke liefdesgeschiedenissen houden in de muzikale en cinematografische odyssee L’Amour/ La Mort het geheime verbond tussen de liefde en de dood tegen het licht. Waarom streven we naar liefde als het ons zoveel pijn kan doen?

Credits

Regie
Ramón Gieling
Cast
Dr. Ivo van der Bilt (Zichzelf), Erando Gonzalez (Zichzelf), Mieke de Graan (Zichzelf), Mohamed El Bachiri (Zichzelf), Michel Guillot (Zichzelf), Stan Wouters (Zichzelf)
Genre
Documentaire, muziek, drama
Speelduur
92
Land
België, Nederland
Taal
Engels, Frans, Nederlands
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

In L’Amour/ La Mort wordt het verbond tussen de liefde en verlies tegen het licht gehouden aan de hand van onuitwisbare liefdesverhalen. Enkele personages vertellen over de reikwijdte van hun liefde en het verlies ervan, het verzorgen van een partner met dementie en de zoektocht naar ware liefde. Waarom blijven we streven naar het vinden van liefde, als die ons zo kan verwonden. De verhalen worden verweven met tijdloze werken uit de schilderkunst en de muziekgeschiedenis, want daar waar geen woorden meer zijn, is er kunst en muziek. Opdat de optelling de schitterende pijn van de liefde in volle omvang doet binnenkomen.