Voorpremière
Top Gun en Top Gun: Maverick!

Double bill: Top Gun

Tickets di 24 mei
di 24 mei
Kies een datum
  • Kijkwijzer 12
  • Angst
  • Geweld
  • Groftaalgebruik

Top Gun: Maverick komt eraan en dat vieren we met een double bill op dinsdag 24 mei! Om 19:00 gaan we terug naar de eighties en zien we Tom Cruise in één van zijn meest iconische rollen. Na een korte pauze gaan we verder met het gloednieuwe Top Gun: Maverick, waarin Cruise opnieuw iconisch is.

Credits

Regie
Tony Scott, Joseph Kosinski
Cast
Tom Cruise, Kelly McGillis, Val Kilmer Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glenn Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, Glen Powell,
Speelduur
110 + 131 minuten, pauze tussen de films
Land
Verenigde Staten
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands

Storyline

Top Gun (1986):

Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Val Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is. Take our breath away, ook na ruim 35 jaar voel je de need for speed nog steeds!

Top Gun: Maverick (2022):

Het is jaren geleden dat Pete ‘Maverick’ Mitchell de pilotenopleiding volgde bij Top Gun. Inmiddels is hij een oude rot in het vak en is hij onverwachts teruggekeerd. Hij neemt vervolgens de rol van mentor op zich om een nieuwe generatie gevechtspiloten op te leiden.

Let op: tickets kopen kan alleen voor de gehele double bill. Top Gun: Maverick is vanaf donderdag 26 mei dagelijks bij Bioscopen Leiden te zien.

Gratis toegankelijk voor leden van Cineville!